Cursus aanbod

Tarot

CURSUS TAROT.
De kaarten van de Tarot worden al sinds oude tijden gebruikt om ons inzicht te geven in de wetten van het leven. De Tarot heeft een rijke symboliek en bevat 22 geheimen die ons leven weergeven (de Grote Arcana ) en 56 kleinere geheimen die de fasen in ons bestaan met haar moeilijkheden aanduiden (de Kleine Arcana ). De kaarten zijn voorzien van een beeltenis met symbolen, diverse kleuren en een nummer. Al deze elementen hebben hun betekenis. Ook geeft de plaats waar een kaart in een legging komt te liggen interactieve informatie omtrent de gestelde vraag. Een legging van de Tarot levert dus veel informatie op.

 

Indien je zelf wilt leren tarotkaarten lezen is dat mogelijk in een cursus van 2 x 6 avonden of 2 x 3 (zaterdag)middagen
De basiscursus bestaat uit 6 avonden of 3 middagen waarin de kaarten van de grote arcana worden besproken.Deze vormen het belangrijkste deel van de tarot.
Het leggen van de kaart en het duiden hiervan wordt uitvoerig behandeld.

 

De vervolgcursus bestaat uit 6 avonden of 3 middagen waarin de kaarten van de kleine arcana worden besproken. Deze kaarten bevatten de symbolen van de vier elementen en hun weerspiegeling in de mens. Plus verschillende legpatronen.

 

Cursus wordt in Hengelo(o) gegeven.

 

Lenormand

CURSUS LENORMAND.

Bij de Lenormandkaarten hebben we 36 kaarten waar een deck uit bestaat.

 

Ze hebben minder verborgen symboliek dan de tarotkaarten en zijn daarom misschien wat sneller te leren.

Buiten de betekenis van de kaart staat er ook op de kaarten een medallion met daarin de afbeelding van een speelkaart ook dit heeft natuurlijk weer een betekenis. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je alle 36 kaarten neerlegt en aan de hand hiervan verschillende aspecten kan beantwoorden.

 

In 8 avonden komen we een heel eind .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus wordt in Hengelo(o) gegeven.

 

Handanalyse

CURSUS HANDANALYSE.
Met behulp van handanalyse kunnen mensen leren tot grote diepte van zelfherkenning te komen. Zowel sterke als zwakke kanten van de persoonlijkheid komen aan het licht.

 

De kijk op het leven die handanalyse biedt is objectief en waarheidsgetrouw.


Handanalyse gaat verder dan de beperkte voorstellingen en projecties die wij zelf koesteren omtrent ons ego, en geeft ons een idee van onze plaats in het leven en de richting, die wij uitgaan.

 

Handanalyse levert biedt mogelijkheden voor inzicht op veel terreinen zoals: inzicht in het karakter, relaties, opsporen van de oorzaken van blokkades, fysieke, emotionele, mentale en spirituele vragen, communicatieverbetering, kinderen (o.a. opvoeding en leren) en beroepskeuzebegeleiding.

 

De basiscursus bestaat uit 7 avonden of 3 middagen waarin niet alleen naar de lijnen wordt gekeken maar ook de handvormen de heuvels, vingers, huidpatrnen etc.

 

 

 

Cursus wordt in Hengelo(o) gegeven.

 

 

Review tarot cursus

Na jaren van halfslachtige pogingen om met zelfstudie aan tarot te beginnen heb ik me voor Carla’s cursus bij The Gift of Magic aangemeld.

 

Dat is een geweldige keuze geweest. In zes lessen leerden we over de grote arcana, daarna in zes lessen over de kleine arcana. De aantekeningen die we daarbij maakten vormen een fantastisch, eigen naslagwerk, maar wat voor mij het meest waardevol was, was het vele oefenen. Bij elke les gingen we als groep aan de slag met het interpreteren van een voorbeeldlezing of mochten we onze eigen lezingen insturen om later te bespreken.

 

Ook motiveerden de lessen me om dagelijks een kaart te trekken en die te interpreteren. Kortom, deze cursus zorgt dat je op een laagdrempelige, praktische en effectieve manier tarot leert lezen. Met de gedegen basis die je hier meekrijgt kun je zelf verder studeren.

 

Ik raad dit aan iedereen aan die nu eens écht met tarot wil leren werken en hoop dat Carla ook eens een gevorderde vervolgcursus gaat geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EmMa juli 2023

 

Astrologie

CURSUS ASTROLOGIE.
Het woord astrologie komt uit het Grieks en betekent “leer van de sterren”. Ze gaat ervan uit dat de zon en de planeten invloed hebben op de gebeurtenissen op aarde.


In deze cursus ga je aan de hand van je geboortedatum, -tijd en –plaats, na hoe de stand van de hemellichamen waren op het tijdstip van je geboorte. Op die manier kan je je kwaliteiten, gaven en talenten lezen, maar ook je zwakke kanten. Het doel in je leven en de wijze waarop je je uitdagingen tegenkomt en nog veel meer
In deze cursus wordt gewerkt vanuit je eigen geboortehorscoop.


 

Cursus wordt in Hengelo(o) gegeven.

 

Gelaatkunde

CURSUS GELAATKUNDE.
Aan de hand van het gezicht w.o. de wenkbrauwen, ogen, oren, neus en mond wordt bekeken wat de karakter eigenschappen van een persoon zijn.


6 avonden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus wordt in Hengelo(o) gegeven.

 

Pendelen

WORKSHOP PENDELEN.
Een pendelaar werkt met een pendel, een puntig gewichtje dat aan een koordje hangt. Door onbewuste spierreacties die naar de hand worden geleid begint de pendel te bewegen. Een pendelaar kent zijn pendel en weet daarom welke waarde hij moet hechten aan deze beweging, b.v. 'Ja' of 'Nee'. De pendel wordt gebruikt om ziektes op te sporen, wateraders te ontdekken, vragen te beantwoorden enz.


 

 

 

 

 

Cursus wordt in Hengelo(o) gegeven.

 

Bachbloesem

WORKSHOP BACHBLOESEM.
De Bach Bloesem Remedies zijn genoemd naar hun ontdekker Dr. Edward Bach ( 1886-1936).
Hij kwam erachter dat bepaalde kwalen te bestrijden zijn door aan de emotionele oorzaak ervan te werken. Hij ontdekte dat een storing in het energiestelsel in de mens (dier en plant) zich het eerst uit in negatieve gevoelens. Als die storing niet wordt verholpen, komen er ook fysieke klachten. Met behulp van de Bach bloesem remedies kan er aan de storing worden gewerkt.


 

 

 

Cursus wordt in Hengelo(o) gegeven.

 

 

[top]