Tarot museum in België

Tarot Museum België
Steenweg op Heindonk 34
B 2801 HEFFEN (Mechelen)
telf. 0032 (0)495 330272

Http://www.tarotmuseumbelgium.com

Facebook :
http://www.facebook.com/pages/Tarot-Museum-Belgium/233561846729266
&
http://www.facebook.com/guido.gillabel

 

Tarot museum België

 

Het TAROT MUSEUM werd officieel geopend in 2001, en is het levenswerk van Guido Gillabel, die al enkele decennia een gepassioneerd verzamelaar is van tarotdecks.

Hij is sedert 1981 bezig met tarotlezingen en -cursussen. In de jaren 80 was hij de uitgever van het tijdschrift "De Hiërofant" - in de jaren 90 was hij correspondent voor het internationale tarottijdschrift Manteia en actief lid van APA-Tarot.

Meerdere tarotdecks werden door hem ontworpen, ondermeer de "Hiërofant’s alchemistentarot", en "Het Kosmisch Ei" (1987), dat in 1988 een internationale editie kende als "The Cosmic Egg".

Onder zijn impuls ontwierp Hilde Douchar de "Wild Flower Tarot".

Zijn werk werd lovend gerecenseerd door Rachel Pollack in "The New Tarot" (1989), en door Cynthia Gilles in "The Tarot - methods, mastery and lore” (1997).

 

Guido stichtte de vereniging "De Hiërofant", een thuishaven voor zoekenden naar kennis aangaande de mysteriën van de tarot. Een thuishaven ook voor Hans Wesseling zaliger, een man die er geenszins voor terugdeinsde om heilige huisjes om te gooien en een wandelende encyclopedie was op het gebied van kabbalah, tarot en spiritualiteit. Een man ook die het principe van het "verschilsdenken" in Vlaanderen introduceerde en ons vergastte op talloze lezingen die bij zijn toehoorders diep doordrongen. Zijn pionierswerk wordt nu op brillante wijze voortgezet door Guido Gillabel.

 

Het TAROT MUSEUM is een unicum in de lage landen - nergens vind je zoveel tarots als op deze plaats. Tarots uit alle landen en uit alle culturen. Behoudens de klassieke tarots die in de loop der jaren werden uitgegeven zijn er ook unieke collector-items, tarots die zo oud en zo zeldzaam zijn, dat geen enkele winkel ze ooit te koop heeft gehad.

Gedurende de kwart eeuw dat Guido cursussen en workshops heeft geleid zijn er door zijn talrijke cursisten tarotdecks ontworpen die bedoeld waren als eindwerk. Elk van deze tarotdecks is dus uniek, en nooit commercieel uitgegeven.


Wie bij tarotdecks enkel aan gedrukte kaartjes denkt heeft het mis. Zo is er bijvoorbeeld een tarot die gemaakt is met beschilderde eieren, een tarot die bestaat uit een reeks van 22 soorten massage-olie, een tarot waarbij alle kaarten van de grote arcana op één gigantisch schilderij staan, gesculpteerde tarotkaarten, tarotdecks op T-shirts, tarotdecks op vingerhoeden, geborduurde tarots..........

 

Een rondleiding door dit museum is een aparte gebeurtenis. Guido Gillabel kan de bezoeker blijven boeien met randinformatie aangaande de tentoongestelde tarotdecks - informatie over de ontwerper, de traditie waaruit de tarotdecks voortgekomen zijn, de overeenkomsten en verschillen met andere tarotdecks, enzovoort.

 

Het TAROT MUSEUM is ook de ideale plaats voor het volgen van workshops ter verdieping van de kennis die Guido overal in Vlaanderen heeft uitgedragen aangaande het verschilsdenken en de tarot.

 

Het TAROT MUSEUM is enkel toegankelijk na afspraak :

per telefoon : 00.32.(0)495 330272

 

[top]