Kristallen bol

 

kristallenbol

In veel oude culturen wordt er gesproken over "kristal kijken"

 

Het gebruik van de kristallen bol wordt reeds vermeld in schriftelijke overleveringen van rond het begin van de 12de eeuw. In de verre oudheid werd ondermeer een zilveren beker gebruikt om de toekomst te schouwen in diens glans. Daarover staat al een vermelding in het boek Genesis.

 

Maar ook door in het water te kijken, raak je gemakkelijk gehypnotiseerd en kan je een toekomst beeld zien. Tegenwoordig zijn er nog zenboedisten die in een vijver kijken om visioenen te krijgen. Aan de manier waarop het water beweegt, kolkt of stroomt kunnen ze dingen aflezen.

 

Op een gegeven moment maakte het water plaats voor de spiegel, water is niet altijd glad en een spiegel wel. En rond de 13e eeuw werden spiegels gemaakt van bergkristal .

 

Door in een spiegel of een kristallen bol te kijken,( de spiegel of kristallenbol is dan een inductor, een instrument waarmee je tot een bepaald concetratiepunt kunt komen ) kijk je a.h.w. in het niets en is het mogelijk een ander geeelte van je hersens te laten werken, daardoor zie je iets anders dan dat je aan het waarnemen bent. Je schakelt dan je eigen gedachte uit. Op deze manier is het mogelijk om je onderbewustzijn te laten werken. Het geeft dan informatie door die je niet zelf bedenkt of je pakt informatie op van iemand die tegenover je zit. Je bent dan in een geestes toestand waarin je visioenen kunt krijgen.

Kristal is een doorzichtig natuurproduct, dat met moeite uit de aarde is te winnen, maar zij bevordert de concentratie en de helderheid van de geest.

De kristallen bollen zijn gemaakt van bergkristal, maar niet in de vorm zoals de natuur ze heeft gemaakt. Bergkristal vertoont breukvlakken, die ontstonden bij het groeien van het kristal. Er zijn bollen gedraaid uit natuurlijk bergkristal zonder innerlijke fouten, maar deze zijn uiterst zeldzaam en voor de modale sterveling onbetaalbaar.


Voor het vervaardigen van de kristallen bollen worden brokken bergkristal gesmolten tot een troebele massa. Vermits bergkristal bestaat uit siliciumdioxide wordt er aan deze massa puur silicium toegevoegd tot het geheel compleet transparant is geworden. Vervolgens worden er bollen van gegoten, waarna deze gepolierd worden.

 

Kristal zien is te leren, sluit je ogen en maak je hoofd leeg van alle dagelijkse gedachten en beslommeringen. Na enkele dagen deze oefening gedaan te hebben verschijnt er een soort witte mist /wolk in de bol die allerlei kleuren aanneemt en vervolgens optrekt.

 

Als je denkt eraan toe te zijn kan je een eenvoudige vraag gaan stellen , er zal dan een antwoord komen d.m.v. een kleur of symbool dat jou aanspreekt .

Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van kleurensymboliek en symboliek in het algemeen om dit te kunnen intrepeteren.Maar kijk ook hoe iets jou zelf aan spreekt.

 

Het kristalkijken gebeurt in een rustige omgeving, waar het niet te warm of te koud is en niet teveel licht ( schemer).

 

[top]