Pendelen

pendelen

Pendelen is niets anders dan het bewegen van een gewicht aan een koordje nadat je een paar afspraken met je zelf hebt gemaakt. Daarna kan je vragen wat je wilt. De pendel gaat bewegen en geeft antwoord op je vragen. De antwoorden zullen je blijven verbazen. Het klinkt niet alleen simpel het is ook simpel.

 

Met de pendel nemen we contact op met ons “onbewuste weten”: met het onderbewustzijn. Het onbewuste bestuurt en coördineert het grootste deel van de activiteiten om in leven te blijven; het regelt de activiteiten van alle organen, het houdt toezicht op de herstelwerkzaamheden van het lichaam. Het onbewuste is ook de vergaarbak waarin alles wat we denken en met onze zintuigen waarnemen wordt opgeborgen; het is dus ook de vergaarbak van ons verleden met onze emoties als geluk, vreugde, maar ook onze ellende, pijnen, verdriet, agressie enz. Het onbewuste beheerst al onze routine handelingen als ademen, hartslag, spijsvertering, autorijden, zwemmen enz. Het is gerechtvaardigd aan te nemen dat ons onbewuste over een grote dosis praktische informatie beschikt waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Wanneer wij nu iets willen weten dan “bevragen”wij het onbewuste. Het antwoord komt via onze willekeurige spierreflexen ( dus niet bewust) in de arm die de pendel vasthoudt en deze doorgeeft aan de pendel die daarop gaat bewegen. Pendelen is dus een middel om de enorme hoeveelheid kennis die in ons onbewuste is opgeslagen, naar boven te halen.

 

Een pendelaar werkt met een pendel, een puntig gewichtje dat aan een koordje hangt. Door onbewuste spierreacties die naar de hand worden geleid begint de pendel te bewegen. Een pendelaar kent zijn pendel en weet daarom welke waarde hij moet hechten aan deze beweging, b.v. 'Ja' of 'Nee'. De pendel wordt gebruikt om ziektes op te sporen, wateraders te ontdekken, vragen te beantwoorden enz. Hoewel de meeste pendelaars enkel 'binnen' pendelen, dus b.v. in een huiskamer aan tafel zijn er tegenwoordig ook steeds vaker mensen die op bijzondere plekken buiten gaan pendelen zoals b.v. in graancirkels. Veel pendelaars beoefenen niet alleen de pendelkunst maar gebruiken de pendel naast hun andere werkzaamheden, dan paragnost, genezer enz., de pendel is dan een soort hulpmiddel. Middels pendelkaarten worden er vaak verbanden gelegd tussen enerzijds pendelen en anderzijds aardstralen, aura's, Bachbloesem-remedies, chakra's, edelstenen, geuren en kruiden. Men gebruikt de pendel vaak voor inzichtdoeleinden zoals b.v. bij gezondheidsproblemen, voedseladviezen, beroepskeuzebepaling, relationele vragen enz.

 

[top]