Wat een belofte

 

Chiara Galliano is in 1983 in Allesssandria in Italië geboren.  In 2001 verhuisde ze naar Milaan waar ze is afgestudeerd in public relations aan de UCL universiteit . Zij begon haar carrière in de mode wereld van Milaan. Door met de camera te spelen en te experimenteren bleef ze zichzelf ontwikkelen in de fotografie, zo kreeg ze haar eerste publicatie in het magazine KULT.


In 2008  volgde haar eerste solo tentoonstelling bij het Younite café in Milaan.
In 2009 besloot ze het roer om te gooien en ging ze voor haar passie in de fotografie.
Een jaar later werd ze toegelaten tot de CFP Bauer in Milaan en studeerde af in analoge en digitale fotografie.


Tegenwoordig houdt ze zich zoals gezegd alleen bezig met fotografie. Onder haar klanten bevinden zich o.a. ICEBERG, North Sails, Henri Lloyd, Gallia e Peter, Glad News, Magda Gomes, Beachwear,  AGB – Almon Giacomo S.p.a., Nettuno Alimentari.


Ook heeft ze deelgenomen aan tentoonstellingen zoals: Art Verona 2010, Biennale di Video Fotografia  Contemperonea di Allessandria 2011, Bassamo Fotografia 2011.


Op een goede dag  is ze in contact gekomen met Osvaldo Menegazzi ( zie TM 40, okt 2010) die haar over zijn liefde voor de tarot en speciaal over zijn eerste deck 22 Conchiglie ( 22 schelpen) (1975), trouwens een terugkerend thema in zijn creatieve werk,  vertelde.

 

conchiglie


Hieruit is een samenwerking ontstaan welke resulteerde in een zwart wit gefotografeerd deck waarbij het spel  tussen licht, schaduw en de vormen van de schelpen op een metafysische en surrealistische wijze wordt weergegeven.

 

Opnieuw was Menegazzi  diep onder de indruk van de schoonheid en het unieke karakter van de schelpen vanwege hun vorm en structuur mede omdat zij de link  vertegenwoordigen tussen natuur en kunst, een gevoel dat door Chiaro Galliano op  uitzonderlijke wijze wordt uitgebeeld.

 

In de afbeeldingen is duidelijk de typische stijl van Osvaldo te herkennen maar het resultaat is anders, uniek doordat de visie van een schilder een fotograaf bij elkaar in één deck zijn uitgewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

conchiglie

 

 

conchiglie 22 conchiglie conchiglie conchiglieMaar dit is nog niet alles want er wordt al weer hard gewerkt aan een volgend deck dat in het najaar wordt uitgegeven.
Het deck dat in het najaar wordt uitgegeven is:
"22 Fotografi in 22 Arcani" dat volledig in kleur is gefotografeerd.


Buiten dat Chiaro Galliano hier zelf een bijdrage aan levert, zullen er 21 verschillende fotografen /kunstenaars gevraagd worden  een grote arcana kaart  te creëren .


Men hoeft geen specifiek thema te volgen, elke kunstenaar kan het onderwerp dat hem  het meest inspireerde, of het nu een stilleven, portret of wat dan ook is fotograferen, het belangrijkste is dat het volledig de arcana kaart belichaamt die uitgekozen is.


Ook dit deck wordt  `onder vier ogen’ gemaakt dus wederom een samenwerking tussen Osvaldo Menegazzi en Chiara Galliano. Het is natuurlijk wel zaak dat deze verschillende kaarten samen een harmonieus geheel vormen.


Dit deck wordt uitgegeven als limited edition  plus een brochure met de biografieën van alle kunstenaars die hier aan  hebben deelgenomen.
Een kopie van elk deck zal dan, zoals gebruikelijk door Meneghello, worden verzonden naar de vijf belangrijkste musea van de Tarot in de wereld (Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten).

De bedoeling is om ook een tentoonstelling (of meer dan een) te organiseren in een kunstgalerie die hierin geïnteresseerd is.
Het zijn echt twee exclusieve  decks die  in een tarotverzameling niet mogen ontbreken, mede door het feit dat ze in een kleine oplage uitgegeven worden.

 

22 Conchiglie in 22 Arcani (22 schelpen in 22 arcana) is het eerste zwart wit gefotografeerde tarot deck, uitgegeven door il Meneghello in een gelimiteerde oplage van 250 stuks.

 

Het deck kost 60 euro excl. verzendkosten en is in het engels te bestellen via info@chiaragalliano.com
Het deck  "22 Fotografi in 22 Arcani" daarvan  is op het moment dat ik dit artikel schrijf  de exacte prijs nog niet van bekend, maar men kan hiervoor contact opnemen  met Chiara via  bovenstaand email adres en eventueel  via een pre-order bestellen. Dit deck wordt in het engels uitgegeven.

 

Ik denk dat deze samenwerking voor de toekomst nog wat belooft en dat we Chiara Galliano nog zeker vaker zullen tegenkomen.

 

Carla Jadôt.

Dit artikel stond in Tarotmagazine no 48 van oktober 2012.

 

[top]