WORKSHOP LENORMAND

 

Voor zondag 17 november 2013 was er een workshop Lenormand georganiseerd door de Tarot Beroepsvereniging Nederland.
Daar er een nieuwe locatie  gebruikt werd, kon men op het terrein deze aanwijzingen volgen zodat het pand gemakkelijk werd gevonden.

Lenormand workshop

 

Lenormand workshop

Tegen half elf kwam de een na de ander binnendruppelen, de inwendige mens  werd voorzien van koffie of thee en toen was het de hoogste tijd om van start te gaan.
Na de inleiding waarin verschillende aspecten van het leven van Anne Marie Lenormand werden verteld en werd uitgelegd dat het Lenormand deck niet door Mlle Lenormand zelf is ontwikkeld maar twee jaar na haar dood uitkwam en gebaseerd is op het  Spiel der Hoffnung van Johann Kaspar Hechtel dat rond 1800 in Neurenberg uitkwam.

Hierna kwamen de 36 kaarten aan bod, van iedere kaart werd de betekenis en het
gezondheidsaspect verteld en er werd duidelijk gemaakt wat het verschil is tussen de tarot en de Lenormand. In de lunch pauze was er de mogelijkheid om verschillende decks te bekijken hierna werd het de hoogste tijd dat de deelnemers zelf aan de slag gingen met de kaarten. Natuurlijk werd het stap voor stap opgebouwd, eerst moest men 2 kaarten combineren en hier de betekenis van zien.

 

Lenormand workshop

 

Lenormand workshop

 

Daarna werd een drie kaarts legpatroon gedaan. Gevolgd door een vier kaarts legpatroon en als voorbereiding op het grand tablau een negen kaarts legpatroon.

Na een uitleg van het grand tableau. Kon men hier mee aan de gang. Hier en daar viel het nog niet mee, maar met wat aanwijzingen kwam men heel ver. Aan het eind van de dag werd er van verschillende kanten gevraagd wanneer er een vervolg zou zijn een teken dat de interesse voor de Lenormand was gewekt.

Lenormand workshop

 

Lenormand workshop

 

Lenormand workshop

 

Lenormand workshop

 

Een ieder is druk bezig maar er was ook tijd voor plezier.

 

 

Lenormand workshop

 

 


Al met al was het een hele fijne en leerzame dag.
En ik hoop dat ik op deze manier de interesse in de Lenormand heb aangewakkerd. Er is natuurlijk veel meer te vertellen dan ik in een workshop kan doen.

Daar veel mensen vanwege het feit dat de workshop op een andere datum is gehouden, dan oorspronkelijk de bedoeling was en daarom niet konden, wordt deze workshop Lenormand nogmaals gehouden en wel opLenormand workshop

 

 

zondag 9 maart 2014 van 10.45 tot 16 uur bij Centrum een en al, Mozartlaan 25, Hilversum. ( op zondag achteringang Catharina van Renesselaan 20).
Interesse??
Geef je nu al op zodat we weten dat er voldoende deelnemers zijn op info@tarotberoepsvereniging.nl
voor leden gratis, aspirant leden betalen 20 euro.
Ook niet leden zijn welkom en betalen 50 euro.

 

 

Carla Jadôt.
Dit artikel stond in in Tarot Magazine nr 50 .