Esoterisch woordenboek
letter C

 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

 

Cranio sacraal ritme

Dit betreft namelijk het ritme dat ontstaat door het uitzetten en inkrimpen van het cranium(de Latijnse naam voor schedel) en het stuitje of heiligbeen. In het Latijn sacrum genoemd. Vandaar de naam Cranio-Sacraal Therapie.

Dit uitzetten en inkrimpen van de schedelbotten en het heiligbeen wordt veroorzaakt door de aanmaak en opname van de hersen- en ruggenmergvloeistof (in de hersenen), en het doorstromen van die vloeistof via ons ruggenmerg naar ons stuitje of heiligbeen.

   
Cartomantie is het waarzeggen door middel van speelkaarten.
   
Chakra's Betekent wiel of schijf. De chakra wordt ook wel omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of tegenkomen. Door de rotatie van de chakra’s wordt energie aangetrokken en weer afgegeven, in een voortdurende energie uitwisseling met de kosmos. De chakra’s dienen als ontvangst stations, transformatoren en verdelers van de Prana (; levensenergie. Daardoor kunnen wij bestaan. Is er nu een chakra die niet goed functioneert, en dus te weinig energie opneemt of te actief is en teveel energie opneemt of afgeeft, dan ontstaat er een onbalans tussen de chakra’s onderling die tot ziekte kunnen leiden. Dit kan zijn een gebied of een orgaan in het lichaam waar de chakra zich bevindt. ( zie ook uitleg onder chakra’s)
   
Chi De menselijke energiestroom.
   
Chinese astrologie Een vorm van astrologie afkomstig uit China gebaseerd op het geboortejaar.
   
Chiromantie het lezen van lijnen op iemands hand om de toekomst te voorspellen of iemands karakter te kunnen bepalen.
   
Cirkel of rad Voorspoed, heelheid, verandering ten goede, winst en verlies.
   
Coven Heksengemeenschap van 13 heksen. ( tegenwoordig bestaan weer veel van die gemeenschappen.)
   
Crystal healing Genezen met edelstenen.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

[top]